Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Overlijden dr. Ibrahim Abouleish

Op 15 juni 2017 ontvingen wij dit droevige bericht:
 
 
We are deeply saddened to announce that Dr. Ibrahim Abouleish passed away today.
 
He was always concerned with the wellbeing of the community in SEKEM, Egypt and the world, striving to contribute to sustainable development for all of us. He inspired so many people with his great vision and has been tremendously brave to start the SEKEM initiative with all of us.
 
Today, we send out our prayers and are deeply thankful for all he has done for and together with us.
 
According to islamic traditions, he will be buried tomorrow, Friday the 16. of June at 12:00.
 
With warm regards,
 
Helmy, the Abouleish Family and SEKEM Community
 
---
Namens de leden van de Vriendenkring hebben wij een condoleancekaart met de volgende tekst gestuurd:
 
Een groot en wijs mens is heengegaan. Hij liet de wereld een kostbare schat na. "Hij kwam van God en keert terug in Gods handen"[, bidden moslims op zo’n moment]. 
 
Wij, Bestuur, leden en belangstellenden van de Vriendenkring Sekem leven innig mee met de familie en de hele Sekem-gemeenschap.
 
Wij zijn dankbaar dat wij Ibrahim Abouleish hebben ontmoet en wij door hem en zijn grootse prestatie, Sekem, geïnspireerd zijn. Hij zal ons blijven inspireren om te werken voor de ontwikkeling van de aarde, de mensen en de gemeenschap.
 
Ibrahim Abouleish zal gemist worden in Sekem, maar wij weten dat er veel mensen klaar staan om zijn werk voort te zetten. Ibrahim had de gave om goede mensen aan te trekken en zijn aanpak en houding aan hen over te dragen. [We noemen Helmy, die het Sekembedrijf al zo lang leidt. Al die naaste medewerkers. En de 3e generatie Abouleish.]
 
Bestuursleden Corien Hoek, Bert de Graaff, Hendrik Jan Bakker, Marja Houwert, Maaitie Vis, Digna Donze, Arjen Schamhart, Ellen Winkel en oud-bestuursleden Mieke van Asbeck, Tecla Heijting, Dick Blokker, Guus Schönfeld.