Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Reis naar SEKEM 11-18 of 11-23 november

SEKEM
 
Met SEKEM wilde dr. Ibrahim Abouleish niet alleen bijdragen aan economische, sociale en culturele vernieuwing in Egypte. Hij wilde ook een inspirerend model voor ontwikkeling neerzetten. In 1977 ging hij van start in de woestijn 60 km ten noordoosten van Cairo. Nu ligt daar een bloeiend biodynamisch landbouwbedrijf met scholen, bedrijven en een medisch centrum dat aan ca. 2000 mensen werk biedt.
 
 
De reis
 
Gedurende deze reis zult u uitgebreid kennis maken met alle aspecten van de SEKEM-farm en de scholen, het werk met kinderen met een beperking, de SEKEM bedrijven en de Heliopolis Universiteit voor Duurzame Ontwikkeling in Cairo. Daarnaast maken we uitstapjes naar de piramiden van Giza, het Egyptisch museum en de Madrassa van Sultan Hassan in Cairo. (Pakket A)
 
Optioneel kunt u aansluitend de nieuwe ontginning van SEKEM in El Minya en de resten van de koningsstad van farao Echnaton en koningin Nefertiti bezoeken. Dit gedeelte van de reis valt onder de verantwoordelijkheid van de Nederlands-Egyptische reisorganisatie Kingfisher Tours. We verblijven in het gastenverblijf van SEKEM en Ecovillage New Hermopolis. (Pakket B)
 
De reis wordt begeleid door Hendrik Jan Bakker, bestuurslid van de Vriendenkring SEKEM. Nihal Mofti is onze professionele lokale gids voor de uitstapjes naar Cairo. Nihal werkt al vele jaren met SEKEM samen. In de omgeving van El Minya worden wij rondgeleid door dr. Bruno Sandkühler, oud-vrijeschoolleerkracht, Egypte- en islamkenner en een jarenlange vriend van SEKEM. Sandkühler kan bijzonder boeiend over de Egyptische oudheden vertellen.
 
Reisdelen
 
Pakket A:
8-daagse reis naar de SEKEM-farm bij Belbeis, de Heliopolis Universiteit in Cairo, het Egyptisch Museum en de Madrassa van Sultan Hassan in Cairo en de piramides van Giza.
Kosten: €675 exclusief vlucht. Toeslag éénpersoonskamer: €87,50. Alle maaltijden, entreebewijzen en het visum zijn inbegrepen in de reissom.
 
Pakket A + B:
13-daagse reis naar de SEKEM-farm bij Belbeis, de Heliopolis Universiteit in Cairo, het Egyptisch Museum en de Madrassa van Sultan Hassan in Cairo en de piramides van Giza
+ de nieuwe SEKEM-farm bij El Minya, de ambtenarengraven, het graf van Echnaton en de resten van de zonnetempel in Tell el Amarna, het graf van de hogepriester Petosiris en de catacomben in Tuna el Gebel.
Kosten: €1.175 exclusief vlucht. Toeslag éénpersoonskamer A + B : €207,50. Alle maaltijden, entreebewijzen en het visum zijn inbegrepen in de reissom.
 
Wanneer een bestemming om veiligheidsredenen niet toegankelijk is, wordt in overleg een andere bestemming gezocht.
 
Vlucht
 
De vlucht boekt u zelf. Vluchten kunt u boeken via de website van Egypt Air (betalen met credit card of iDeal), bij een Nederlandse website voor goedkope tickets (vaak betalen met iDeal) of bij een reisbureau. Indien u dat wenst, kunnen wij u assisteren bij het online boeken van de vlucht.
Bij aankomst staat er een bus klaar op het vliegveld van Cairo die u naar SEKEM brengt.
 
Vlucht Amsterdam-Cairo:
Heenreis zaterdag 11 november met Egypt Air MS 758, vertrek uit Amsterdam om
15.00 uur, aankomst in Cairo 20.30 uur.
Terugreis zaterdag 18 of donderdag 23 november met Egypt Air MS 757, vertrek uit Cairo om 10.00 uur, aankomst in Amsterdam om 14.00 uur.
 
Vlucht Brussel-Cairo:
Heenreis zaterdag 11 november met Egypt Air MS 726, vertrek uit Brussel om 15.00 uur, aankomst in Cairo 20.20 uur.
Terugreis zaterdag 18 of vrijdag 24* november met Egypt Air MS 725, vertrek uit Cairo om 10.15 uur, aankomst in Brussel om 14.00 uur.
* Op donderdag is er geen vlucht beschikbaar. Dit betekent een extra overnachting in SEKEM à €55,50.
 
NB: Boek geen vlucht voordat u een bevestiging hebt ontvangen dat de reis doorgaat!
 
Inschrijven
 
Een reisdeel gaat door als er tenminste 10 inschrijvingen zijn. Om tijdig te kunnen beoordelen of er voldoende inschrijvingen zijn om de reis door te laten gaan, verzoeken wij u om het inschrijfformulier uiterlijk maandag 14 oktober te verzenden. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst, maar mensen die zich al eerder als belangstellende hadden opgegeven, hebben voorrang.
 
Uw inschrijving is pas definitief als wij de reissom hebben ontvangen op de rekening van de Vriendenkring SEKEM te Den Haag: NL76 TRIO 0212 4884 22 (BIC-code: TRIONL2U) o.v.v. 'Reis 2017'.
 
Op zaterdagmiddag 28 oktober vindt tussen 14.00 en 17.00 uur een kennismakingsbijeenkomst plaats. De locatie wordt later bekend gemaakt.
 
Dagprogramma (onder voorbehoud)
 
Zaterdag 11
Reis van Nederland naar SEKEM bij Belbeis
 
Zondag 12
Bezoek school, medisch centrum en katoenbedrijf Naturetex (ochtend)
Gesprek met Helmy Abouleish over de SEKEM visie (middag)
 
Maandag 13
Bezoek aan de Heliopolis Universiteit (ochtend)
Bezoek aan de obelisk van farao Sesostris I en de Mariabron in Matareyya (middag)
 
Dinsdag 14
Bezoek aan het Egyptisch museum en de Madrassa van Sultan Hassan in Cairo
 
Woensdag 15
Bezoek aan akkers, bijenstal, kruidenbedrijf Lotus, koeienstal en compostbedrijf (ochtend)
Gesprekken met medewerkers (middag)
 
Donderdag 16
Euritmiedemonstratie, bezoek aan de natuurhistorische verzameling (ochtend)
Bijwonen schoolafsluiting
 
Vrijdag 17
Bezoek piramiden van Giza
 
Zaterdag 18
Voor pakket A: Terugreis naar Nederland
Voor pakket B: Busreis van Belbeis naar El Minya (4 à 5 uur)
 
Zondag 19
Bezoek aan de ambtenarengraven, het graf van Echnaton en de resten van de zonnetempel in Tell el Amarna
 
Maandag 20
Bezoek aan de SEKEM farm bij El Minya
 
Dinsdag 21
Bezoek aan het graf van Petosiris en de catacomben in Tuna el Gebel
 
Woensdag 22
Terugreis naar Belbeis
 
Donderdag 23
Terugreis naar Nederland