Agriculture at SEKEM.com

Biologisch-dynamische landbouw


SEKEM Farm in Al-MinyaSEKEM for Land Reclamation (SLR) werd in 2008 voor de productie van landbouwgewassen opgericht, als toeleverancier van grondstoffen (medicinale en aromatische planten en kruiden, groenten en fruit) voor de verwerkende SEKEM bedrijven.

SLR begon met het cultiveren van nieuwe stukken land volgens de biologisch-dynamische principes en heeft het bebouwbare landareaal in vier jaar uitgebreid van 263 feddan (ca. 130 ha.) tot 1628 feddan (ca. 814 ha.). De nieuwe ontginningen in Sinaï, Bahareya en Minya spelen een belangrijke rol in SEKEMs langetermijnstrategie van focus op groei en verdere kwaliteitsverbetering.

In 2010 nam SLR ook het beheer van alle oude SEKEM landbouwgronden in Belbeis over die tot die tijd door LIBRA werden geëxploiteerd. Daarnaast draagt SLR bij aan het ontwikkelen van eerlijke prijzen en de planning en productie voor leden en stakeholders van de Egyptian Biodynamic Association (EBDA).

Farmers of the SEKEM Main FarmDe methoden van SLR zijn gebaseerd op de biologisch-dynamische landbouw, een speciale vorm van biologische landbouw die het landbouwbedrijf als een zelfvoorzienend, zichzelf onderhoudend ecosysteem ziet dat verantwoordelijk is voor het scheppen en onderhouden van zijn eigen gezondheid en vitaliteit zonder externe of onnatuurlijke toevoegingen. Bodem, planten, dieren en mensen vormen samen een holistisch levend organisme. SEKEM gebruikt biologisch-dynamische landbouwmethoden met compost als belangrijkste bestanddeel om de woestijn om te toveren tot levende en gezonde landbouwgrond. Het gebruik van groenbemesters en natuurlijke vijanden maken het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen overbodig.

Het Center of Organic Agriculture in Egypt (COAE) is een onafhankelijke instituut voor inspectie en certificering dat de toepassing van de internationale Demeter-standaard en EU-standaarden voor biologische productie waarborgt.