Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Sanitair voor kinderopvang

door Maatie Vis, februari 2014
 
Dat het traditionele leven in de dorpen rondom het moederbedrijf van SEKEM aan het veranderen is, blijkt uit het feit dat men ruim een jaar geleden begonnen is met het opzetten van een crèche voor kinderen vanaf 3 maanden. Steeds meer vrouwen vinden een baan bij SEKEM: als leerkracht, in de polykliniek of in één van de bedrijven. Steeds vaker willen ze hun werk blijven doen nadat ze getrouwd zijn en kinderen krijgen. Omdat de crèche zo dicht in de buurt is, kunnen de moeders tussendoor zo vaak als nodig is hun kinderen borstvoeding geven.
 
De drie leidsters zijn zelf ook moeders. Op het ogenblik zijn er veertien kinderen in de groep. Op onze vraag, in de afgelopen herfst, wat er nog nodig is bleek er behoefte te zijn aan renovatie en uitbreiding van het sanitair. Daarom schonken wij uit onze reserve een bijdrage van 500 euro, waarmee men heel blij was!
 
Yvonne Floride – één van de hoofdverantwoordelijken van de scholen – schreef in haar reactie o.a.: “Hier is dan eindelijk de ‘dank je wel’ foto. Alle baby’s en peuters zijn gelukkig en gezond en zijn graag in deze groep. Waar is trouwens in Egypte zo’n mooie omgeving die het voor kinderen nog mogelijk maakt om buiten in de (bloeiende! – MV) natuur te zijn… ? De leidsters worden door Sarah Abouleish begeleid en opgeleid. Zo kunnen wij stap voor stap deze baby care ontwikkelen. Dat wij het sanitair konden renoveren was voor ons een grote hulp. Heel veel dank en ik stuur jullie een warme zonnestraal!”.
 
Dank je wel Yvonne voor de zonnige reactie in deze turbulente tijden….