Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

De Balance Club - Heliopolis Universiteit

door Afdal Farid, maart 2015
 
'Bewustzijn creëren voor een evenwichtige samenleving' is de visie achter de nieuwe studentenclub die recent door actieve studenten van de Heliopolis University for Sustainable Development werd opgericht. Afdal Farid is voorzitter.

We richtten de Balance Club in februari 2015 op om vrouwenissues en harmonie in de samenleving onder de aandacht te brengen. We geloven in seksegelijkheid en we promoten evenwicht tussen man en vrouw in de maatschappij. We proberen op de volgende manieren evenwicht tussen beide seksen in de Egyptische samenleving te bereiken.
 
a) Loopbaanontwikkeling en werkgelegenheid voor studenten (het ontwikkelen van de noodzakelijke 'zachte' talenten die je nodig hebt voor de arbeidsmarkt, het organiseren van arbeidsbeurzen, coaching).
 
b) Bewustwording, empowerment (met een focus op vrouwenissues) door het organiseren van bijeenkomsten, ontmoetingen met andere organisaties en studentenactiviteiten op verschillende universiteiten.
 
c) Promotie-activiteiten (sociale dienstverlening en ontwikkeling, wat we als studenten voor de samenleving kunnen betekenen).
 
Onze visie is: evenwicht bereiken in alle dimensies van het leven door te proberen de schade die is aangericht te herstellen, van het milieu tot het evenwicht tussen de mensen zelf.
 
Een van de meest succesvolle activiteiten van het afgelopen semester was een campagne tegen intimidatie binnen de universiteit met een groep studenten van verschillende universiteiten die zich de 'anti-intimidatiebeweging' noemt. Eerst organiseerden we een campagne met studenten op de campus. We discussieerden met studenten over wat intimidatie met hen doet en waarom het belangrijk is om ertegen te strijden. Daarna was er een workshop met verschillende activiteiten en een kleine presentatie om de effecten van het fenomeen in de Egyptische samenleving inzichtelijk te maken. Het doel was dat we informatie verspreidden onder collega's en vrienden om de schaamte en het taboe rond een issue als dit te doorbreken. Al onze vrienden vonden het leuk en we hebben er veel ervaring mee opgedaan.