Economy at sekem.com

Economische impuls

Het SEKEM initiatief opende diverse gespecialiseerde dochterbedrijven voor productie en marketing. Het moederbedrijf controleert, evalueert en ondersteunt de dochterbedrijven en waarborgt investeringen en leningen. De SEKEM holding werkt nauw samen met internationale organisaties als de Deutsche Entwicklungsgesellschaft GmbH (DEG) en de International Finance Corporation (IFC). Sinds mei 2007 zijn de Duitse GLS Gemeinschaftsbank en de Nederlandse Triodos Bank aandeelhouders van de SEKEM Holding en ondersteunen zij de financiering van toekomstige investeringen.

De SEKEM Groep bestaat uit de volgende bedrijven: 

ISIS Organic

ISIS For Food Industries - www.isisorganic.comISIS Organic (1984) voor biologisch-dynamische levensmiddelen zoals granen, groenten, honing, jam, dadels, specerijen, kruiden, bak- en slaolie, kruidenthee, koffie en sappen.

Zie  www.isisorganic.com.

ATOS Pharma

ATOS Pharma - www.atospharma.comATOS Pharma (1986) ontwikkelt, produceert en vermarkt natuurlijke medicijnen en gezondheidsproducten, o.a. voor de behandeling van kanker, hart- en huidkwalen, spijsverteringsstoornissen, ademhalingsproblemen, reuma en neuropsychiatrie.

Zie www.atospharma.com.

NATURETEX

NatureTex - Organic Cotton ProductsNATURETEX (in 1998 opgericht als Conytex) produceert stoffen, huishoudtextiel, poppen en babykleding van biologisch-dynamische katoen onder de eigen merknamen Cotton People Organic, Naturetex en Organic Baby en voor andere labels.

Zie www.sekem.com/NatureTex.

LIBRA

Libra Organic Cattle And CompostLIBRA (1988) concentreert zich sinds 2010 op veehouderij. Libra produceert melk, eieren, vlees, veevoer en sinds mei 2007 compost onder de naam Soil & More. Compost en de gerelateerde CO2-credits worden direct op de markt aangeboden, alle overige producten worden door andere SEKEM-bedrijven verwerkt en vermarkt.

Zie www.sekem.com/Libra.

EL MIZAN

El Mizan - SeedlingsEL MIZAN (2006) is een joint venture met het Nederlandse bedrijf Grow Group Holland en produceert stekken voor SEKEM en andere Egyptische landbouwbedrijven.

Zie www.sekem.com/Mizan

LOTUS

Lotus Organic Herbs And SpicesLOTUS (1977) was het eerste SEKEM-bedrijf en verwerkt biologisch-dynamische kruiden en specerijen voor ISIS en ATOS Pharma en voor de export. Het Nederlandse bedrijf Organic Flavour Company is een van de oudste handelspartners en brengt SEKEM kruiden op de markt onder de naam Piramide.

Zie www.sekem.com/Lotus

PREDATORS

Predators Production Company (2010) is een joint venture met de Deense bedrijven EWH Bio Production en Envision en produceert op grote schaal micro-organismen ter bestrijding van plantenziekten.

Zie www.sekem.com/Predators

 

SEKEM for Land Reclamation

SEKEM for Land Reclamation (SRL) (2008) produceert landbouwgewassen voor de andere SEKEM-bedrijven en ontwikkelt nieuwe landbouwgrond op diverse locaties in de woestijn.

Zie www.sekem.com/SRL