Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Stap per stap - ons werk in SEKEM

Wiegje SEKEM kinderdagverblijfSekem was de voorbije maanden meerdere keren op onze weg gekomen; Ivo Valkenburg schreef er over in zijn boek ‘Louter leven – Als de liefde spreekt door mens en economie’ en ook ‘Tegenlicht’ op VPRO toonde in hun reportage ‘Groen goud’ hoe Sekem door ecologisch te werken de economie in Egypte nieuw leven inblaast.
 
In maart 2016 gingen we met de Nederlandse Sekemvrienden naar Egypte en kregen er de vraag van Sekem om terug te keren en te 'co-worken'. Terug thuis lieten we het een paar maanden bezinken, voelden of het klopte en besloten op deze unieke uitnodiging van het leven 'ja' te zeggen.
 
Ann Lust studeerde voor onderwijzeres en contextueel psychotherapeut en werkte o.a. in een Steinerschool (Vrijeschool). Ze richtte in 2011 het duurzaam kinderdagverblijf Ekoala in Tielt (België) op dat antroposofisch geïnspireerd is. Jan Vermeulen studeerde voor VGL Gezondheidsconsulent aan de Europese Academie van Natuurlijke Gezondheid en werkte daarna met micro-organismen bij Agriton bvba (bekend van de Bokashi-composteringsemmers) in Mesen (België). Beiden zegden hun baan en huis op om een jaar in SEKEM te werken. Begin oktober vetrokken ze. 
 
Lees hier een van de eerste verslagen op hun weblog.
 
Hier staat een oproep voor het doneren van materialen.